Ρολάκια με μπανάνα και φυστικοβούτυρο



Το αγαπημένο σνακ του μικρού μου βιγκανάκου αυτές τις ημέρες είναι αυτά τα αυτοσχέδια ρολάκια με μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Είναι πάρα πολύ εύκολα και θρεπτικά. Το φυστικοβούτυρο προσφέρει στα παιδάκια καλό λίπος και πρωτεΐνη, ενώ ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ω3. Όταν ζούσαμε στην Αμερική, την συνταγή αυτή την ετοιμάζαμε με μεξικάνικες τορτίγιες, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βρούμε βιολογικές στην Ελλάδα, αρχίσαμε να φτιάχνουμε σπιτικές κρέπες ολικής. 

Κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης και λιναρόσπορο -  υλικά:
1 1/2 κούπα γάλα σόγιας ή ρυζιού
1/4 κούπας νερό
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο τριμμένο

Για τη "γέμιση" θα χρειαστείτε φυστικοβούτρο και μπανάνες, 
για την ακρίβεια, μία μπανάνα για κάθε κρέπα.
Πολλές φορές πασπαλίζω την κάθε κρέπα και με ψιλοτριμμένο αμύγδαλο.

Πως τα ετοιμάζουμε: 
Παίρνουμε την κρέπα, απλώνουμε μέσα μία στρώση φυστικοβούτυρο, από πάνω βάζουμε την μπανάνα ολόκληρη, τυλίγουμε σε ένα ρολάκι , και κόβουμε με το μαχαίρι μικρά μικρά κομμάτια/φετούλες όπως στη φωτογραφία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις