Σπιτικό ποπ κορν με διατροφική μαγιά και λάδι καρύδας


Για δύο μικρά μπολάκια όπως αυτό της φωτογραφίας, χρειαζόμαστε: 
  • 1/3 της κούπας καλαμπόκι (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1μιση κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • διατροφική μαγιά
  • αλάτι (προαιρετικά) 
Δοκιμασμένος τρόπος για να μην "μαυρίσει" ο πάτος της κατσαρόλας μας και να σκάσουν όλα τα σποράκια στην ώρα τους --->  

Σε μία βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τρεις από τους σπόρους καλαμποκιού και σκεπάζουμε με το καπάκι.  Μόλις ακούσουμε ότι 'έσκασαν' με το χαρακτηριστικό ποπ!, παίρνουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και την ακουμπάμε δίπλα. Ρίχνουμε μέσα 1/3 της κούπας καλαμπόκι ή τόσο όσο να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και μετράμε μέχρι το 20. Επαναφέρουμε πάνω στη φωτιά και περιμένουμε να 'σκάσουν'. Με αυτόν τον τρόπο, το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία και αποφεύγουμε ατυχήματα ενώ σχεδόν όλα τα σποράκια σκάνε ομοιόμορφα. Την ώρα που 'σκάνε', κουνάμε λίγο την κατσαρόλα (με κλειστό καπάκι) αριστερά δεξιά, πάνω κάτω.

Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, πασπαλίζουμε με μπόλικη διατροφική μαγιά ή και αλάτι (αν θέλουμε), ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε στα παιδάκια μας ζεστό, νόστιμο, και μυρωδάτο ποπ κορν!

Δημοφιλείς αναρτήσεις