Μια διαφορετική κατασκήνωση (με αποκλειστικά χορτοφαγικό μενού!)

http://elpidohori.gr

«Θέμα» της οικογενειακής κατασκήνωσης στο Ελπιδοχώρι είναι οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και στόχο έχει να προσφέρει εμπειρία και γνώση μέσα από την παρουσία και τη συνδιαλλαγή ανθρώπων που αναζητούν ένα σχολείο δημοκρατικό, ελεύθερο, βιωματικό, με έμφαση στη φύση. Έτσι, ενώ τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες οργάνωσης της καθημερινότητας, θα απολαμβάνουν τη δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία στη φύση, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν συλλογικά λύσεις και δράσεις στην κοινή τους αναζήτηση.

 Από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου 2015, μια διαφορετική κατασκήνωση για παιδιά και γονείς φιλοξενείται στο …χωριό της ελπίδας. Το «Ελπιδοχώρι» είναι μια δράση προσωπικής εξέλιξης σε …εξέλιξη. Είναι ένα κτήμα 31 στρεμμάτων στην περιοχή της Αργολίδας με εξαιρετική θέα, ανάμεσα σε ψηλές βουνοκορφές, με αιωνόβιες ελιές, οπωροφόρα δένδρα και πολλά αυτοφυή βότανα κοντά σε πολύ όμορφες παραλίες. Βρίσκεται μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, συνορεύει με ένα δάσος και καμαρώνει για τα πέντε υπερμεγέθη πουρνάρια και την 400 ετών βελανιδιά του…

 Ανάμεσα στους στόχους του είναι να αποτελέσει ένα πρακτικό παράδειγμα αυτάρκειας σε όλα τα επίπεδα, όπου γονείς και παιδιά συνυπάρχουν για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα, απολαμβάνοντας την επαφή με τη φύση, προάγοντας την εναλλακτική εκπαίδευση, την συλλογική διαβίωση και τελικά την χαρά.

Φέτος τον Ιούνιο, η προσπάθεια αναδεικνύεται με ένα νέο εγχείρημα, την 1η Ελπιδοκατασκήνωση για παιδιά και γονείς! Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών (και μικρότερα αδέλφια είναι ευπρόσδεκτα, όμως την ευθύνη για την απασχόλησή τους θα την έχουν οι γονείς τους).

Η συμμετοχή απαιτεί τη συνοδεία ενήλικα ο οποίος διαθέτει κατασκηνωτικό εξοπλισμό και γνωρίζει να τον εγκαταστήσει. Απαραίτητος εξοπλισμός θεωρείται η σκηνή και ότι αφορά τον ύπνο. Όλα τα υπόλοιπα (τραπέζια, καρέκλες, τουαλέτες, ντουζ, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια) καλύπτονται από τις εγκαταστάσεις στο Ελπιδοχώρι.

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις