Μεγαλώνοντας μικρούς χορτοφάγους

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Καροτοκεφτεδάκια



Υλικά για 10 μικρά κεφτεδάκια
5 καρότα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον τρίφτη
1/2 κούπα βρασμένα φασόλια, λιωμένα με το πηρούνι (εγώ χρησιμοποίησα κόκκινα)
1 κ.τ.γ. κύμινο
1 βιγκανοαυγό (1 κ.τ.σ. λιναρόσπορο + 3 κ.τ.σ. νερό χλιαρό)
3 κ.τ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι

Ετοιμάζουμε πρώτα πρώτα το βιγκανοαυγό, ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και αφήνουμε να σταθεί μερικά λεπτά. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο καρότο και τα λιωμένα φασόλια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το βιγκανοαυγό. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε μεσαία φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσουν. Τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι για να απαλλαγούμε από το υπερβολικό λάδι. 

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βέγκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη